Unieke handgemaakte sieraden - Diane
Unieke handgemaakte sieraden -
Mijn eigen ontwerpen

Gaandeweg ontwikkelt mijn eigen collectie zich met verschillende thema’s. De natuur en met name de zee is zich langzaam aan het vormen tot een nieuwe collectie.
Steeds een beetje schaven en aanpassen, zo creëren mijn handen mijn eigen signatuur in sieraden.
Porselein, edelstenen en natuurlijke materialen vinden nog steeds een plekje op mijn werkbank en ook in mijn sieraden.

Mijn droom waar maken, maar hoe doe ik dat?

De wens om mijn eigen ontwerpen te maken werd steeds groter. Doordat ik alleen werkte in opdracht, was daar geen tijd en energie voor.
Het roer moest om! Mijn droom een eigen bedrijf te starten heb ik onderzocht en besproken met het UWV die mij groen licht gaven.
November 2017 heb ik mij ingeschreven bij de KvK als Zilver enzo.
‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.’ Aldus Pippi Langkous...
 
Hoe het begon….

De jaren voorafgaand aan mijn droom, heb ik steeds mooie opdrachten voor klanten mogen maken. Vaak werden dat sieraden met een ‘verhaal’ doordat er een herinnering aan kleeft of een dierbaar sieraad omgevormd werd tot een nieuw uniek stuk.
Ik heb genoten van de enorme waardering, blijdschap en soms zelfs ontroering van mijn klanten.

De drang om mijn creativiteit te kunnen ontplooien komt voort uit een geluk bij een ongeluk. Een auto-ongeluk leidde in 2003 tot een heel ander leven. Ik liep blijvende schade op, klachten veroorzaakt door hersenschade en een whiplash zorgden ervoor dat ik mijn toenmalige beroep niet meer kon uitoefenen.

Tijdens de zoektocht naar een nieuwe invulling van mijn leven kwam ik in aanraking met het ambacht edelsmeden. Het begon voorzichtig met een workshop edelsmeden in Hoorn en door thuis aan de eettafel maar van alles uit te proberen. Toen ik behoefte kreeg aan meer verdieping in kennis en techniek, besloot ik cursus te volgen bij de Vakschool Schoonhoven. Ik leer nog steeds bij. Vooral door heel veel doen en experimenteren met diverse technieken ontdek ik steeds weer nieuwe mogelijkheden.

Kom gauw kijken! De deuren van mijn atelier zijn op afspraak geopend en mijn webshop altijd.


Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint